Produksjonsprosess

SLIK PRODUSERES LONE ORIGINAL

Når et Lone Original teppe skal produseres er nøyaktighet et viktig stikkord. Våre teppemakere setter sin ære i å levere et kvalitetsprodukt - hver gang. Alle våre tepper blir produsert individuelt på bestilling, tilpasset våre kunders ønsker med hensyn til kvalitet, farge og størrelse. Men før teppet er ferdig for pakking og forsendelse, er det flere prosesser teppet skal gjennom.

 

Prosessen starter med oppmåling av dobbel jute som bunn, og i tillegg til våre 12 standardmål er det her ønsket om spesialmål kommer inn. Når juten er ferdig oppmålt og kuttet, legges den i maskinen for å sys, eller tuftes som det heter på fagspråket. Maskinen tufter med en bredde på ca 8 cm om gangen, men før teppet tuftes tres opptil 24 spoler med garn i ønsket kvalitet og farge.

 

Under tuftingen blir garnet kuttet fra undersiden med sylskarpe kniver, og på denne måten fremkommer luven, eller flosshøyden på teppet. Når dette arbeidet er ferdig og teppet har fått den størrelsen det skal ha, tas det ut av maskinen og klargjøres for liming. Teppets bakside fuktes med en stivelsesholdig lim og strekkes på plass før det tørkes over natten.

 

Det foretas kontinuerlig kvalitetskontroll gjennom hele produksjonsprosessen og før teppet sendes fra oss blir det nøye kontrollert og en siste finpuss blir utført for hånd med kam og saks.