Du er her  >  Forside  >  Kvalitet & tips  >  Teppetrender

Teppetrender

INNRED MED TEPPER

Bruken av tepper er uten tvil en viktig innredningsdetalj. Med tepper kan du gjøre interiøret mer lunt og personlig. Og det kan virke samlende. Med lysten til å fornye er tepper et rimelig alternativ til å gi hjemmet den karaktéren du er på jakt etter. 

 

Den store tendensen er at vi tenker enda mer på bærekraft og miljø. Det skal være ekte og naurlig. Vi ser derfor at bruken av materialer som ull, lin og skinn fortsetter å øke. Og kvalitet foretrekkes mer og mer fremfor produkter med kort levetid. Vi henter frem ting fra historien, brukskunst og arvede detaljer med "levd liv" gir personlighet til hjemmet.

 

 

FARGER

 

Det er generelt et økt fokus på farger. Vi er ferdig med det kalde og nøytrale. Skitne nyanser av jordtoner som terracotta, sennep, grønt, burgunder og blått vil vi se mer av. Men også lyse rosa- og korallfarger, petrolblå og ikke minst bruntoner er veldig aktuelt. 

Ønsker du lese mer om farger for 2017 kan du gjøre det ved å klikke på Dagny Fargestudio

 

 

TEPPER & MATERIALE

 

Langluggede tepper som gir en form for luksusfølelse er tepper vi gjerne vil omgi oss med. Men også tepper med kortere floss har gjort sitt inntog i hjemmene våre. Dette er praktiske og slitesterke tepper for familier med barn. Naturmaterialer som ull, sisal og bomull er fortsatt populære produkter og spiller en sterkere rolle i trendbildet enn tidligere. Gjerne med et slitt uttrykk og i falmede farger. Spesielt er tovete ullprodukter i naturlige farger meget populære på grunn av sin myke og behagelige overflate. Ryer av resirkulert materiale som bomull, skinn og denim er fremdeles svært populært.