Du er her  >  Forside  >  Kvalitet & tips  >  MASKINPRODUSERTE TEPPER

MASKINPRODUSERTE TEPPER

PROSESSEN BAK

Under kan du se en kort video som gir et innblikk i hva som skjer under en teppeproduksjon i en industribedrift i Belgia.

 

Maskinvevde tepper from Lone Tepper on Vimeo.

 

Våre maskinproduserte tepper blir i all hovedsak produsert i Belgia og i tillegg noe i Tyrkia. I Belgia finnes store og litt mindre industribedrifter som har spesialisert seg på teppeproduksjon. Det finnes ulike kvaliteter som defineres gjennom uttrykk som floss, mikrofiber, tvist, heatset og flatvev. Det er som regel produksjonsmetoden, garnet og de ulike overflatene som definerer hvilken kvalitet teppet hører under. Du kan lese mer om de ulike syntetiske garnkvalitetene her.

 

Det er flere fordeler med maskinproduserte tepper; de er som regel slitesterke, lettstelte, lofrie og falmer ikke. De fleste er også Øko-Tex sertifiserte, noe som betyr at de ikke inneholder allergi- eller kreftfremkallende fargestoffer. Flere og flere tepper produseres nå av resirkulerte plastflasker (såkalt PET), noe vi håper og tror skal bli en selvfølge mer enn unntaket i løpet av de neste årene.

 

Bilder som viser glimt fra prosessen bak et maskinprodusert teppe.