Du er her  >  Forside  >  Kolleksjon  >  Teppetips

Teppetips

Slik velger du riktig gulvteppe

De fleste ser naturlig nok på utseende og pris når de skal velge teppe. Du skal jo helst like det du skal gå og se på i mange år fremover. Det skal kanskje mer enn et fint mønster, gode farger og en pen struktur til for at du skal finne det teppet som er mest hensiktsmessig for deg. Du må se på teppets egenskaper når det gjelder å motstå slitasje og søl. Dessuten bør du vurdere bruksstedets krav til slitestyrke, renhold og stabilitet.

Derfor blir spørsmålet: Hvor skal teppet brukes? Skal det brukes på soverom, stue, gang/entrè eller på barnerom? Kommer teppet til å bli utsatt for kraftig slitasje, sol, vann, søle, grus, saft, kaffe, te, vin eller lignende? Skal det stå tunge møbler på teppet? Eller kommer teppet til å bli utsatt for mye tråkk i enkelte soner?

Noen legger størst vekt på at teppet skal se representativt ut og for andre er det slitestyrken som avgjør. Til syvende og sist er det den enkeltes personlige vurdering, stil og hvilket uttrykk man ønsker å oppnå som avgjør. Det finnes et stort mangfold av tepper både med hensyn til størrelser, kvaliteter, farger og mønster. Heldigvis. Det gjør oss i stand til å finne akkurat det du er på jakt etter.  

LES MER OM Teppetips