Du er her  >  Forside  >  Kvalitet & tips  >  Teppetrender

Teppetrender

INNRED MED TEPPER

De siste årene har matte, rolige og harmoniske farger preget veggene våre - noe som har gitt et lunere og mer personlig interiør enn minimalistiske hvite toner. Fargeskalaen som har vært dominert av varme fargetoner som grønt, brunt, oker, blått og terracotta i ulike nyanser vil fortsette, men det nye er at vi vil bruke flere klare nyanser i fargepaletten. Vi har hentet bilde- og fargeinspirasjon fra Jotun.

 

 

Det å bringe det naturlige inn i hjemmene våre med møbler laget i materialer som tre, onyx, marmor, og granitt i kombinasjon med tekstiler av bomull, lin og jute sammen med frodige grønne planter, strå og tørkede blomster vil fortsatt prege interiøret fremover. Myke, organiske former er også fortsatt veldig aktuelle samtidig som vi ser at geometrisk design blir mer fremtredende. Vi har hentet bilde- og materialinspirasjon fra House of Grey.

 

 

På teppefronten ser vi mye av det samme som ellers i interiørtrendene; det skal være kos og hygge i hjemmene våre. For å gjøre det ekstra lunt og hyggelig er shaggytepper med en herlig, rufsete look veldig aktuelt. Ønsket om å bringe det naturlige inn i hjemmene våre kan enkelt gjøres med å bruke tepper i miljøvennlige materialer som sisal, hamp og jute. Håndvevde tepper av ull og viskose er fremdeles veldig populære, mange av disse kvalitetene kommer nå med frynser i ulike tykkelser og lengder. Det siste og mest spennende vi har i vår kolleksjon er tepper med materialmix av ulike garnsorter, farger og spennende teksturer som skaper en dynamisk atmosfære. Ikke minst er runde tepper veldig aktuelt. Disse bryter opp interiøret og skaper en naturlig og myk stemning i rommet. Mange er også opptatt av at tepper skal være praktiske og lofrie, da er våre maskinvevde tepper et meget godt valg. Hovedtrekkene er uansett å skape en stil du liker i et hjem du vil trives i. Bilder Lone Tepper.

 

 

 

TEPPETIPS/TEPPEGUIDE - RIKTIG VALG AV TEPPE

 

Ofte kan det være vanskelig å vite hvilken teppestørrelse man skal gå for når man velger nytt teppe. Det som er standardstørrelser er fortrinnsvis 160/230, 200/290 og Ø160, Ø200 på runde tepper. Men det finnes ofte både større og mindre tepper enn dette også. Mål gjerne opp området hvor du ønsket det nye teppet, et godt tips er å markere med tapé rundt området og så måle. Har du stor gulvplass er store tepper ideelt for å samle møblene i soner. Bruk av runde tepper og lag-på-lag er også veldig aktuelt. Her har vi samlet noen tips som kanskje kan hjelpe deg å ta et bedre valg av størrelse.

 

SOFAGRUPPE I

 

For en normal 3-seter sofa anbefaler vi et teppe som er minst 160/230, men det aller beste er nok noe større (avhenger helt av størrelsen på sofagruppen). Sett gjerne sofaen et stykke inn på teppet, delvis for å holde teppet på plass for å unngå «snublekant». Dersom du har god plass kan det være et godt tips å bruke et stort teppe for å binde sofagruppen sammen.

 

 

SOFAGRUPPE II

 

For en sofagruppe med en normal størrelse på en 3-seter og 2-seters sofa vil et rundt teppe myke opp området. Runde tepper finnes i for eksempel størrelse ø80, ø120, ø160, ø200, ø250 og ø300. Som tegningen viser vil et stort, rundt teppe sample sofagruppen, mens et mindre teppe vil vise mer av gulvet.


 

 

SOFAER MOT HVERANDRE

 

Dersom du har et sitteområde med to sofaer mot hverandre kan du gå for et riktig stort teppe som samler hele sofagruppen. Du kan også velge et teppe i standardstørrelsene 200/290 eller 160/230. Et mindre teppe som ikke komme under sofaene vil ofte ha "snublekanter".

 

 

SOFA MED SJESELONG

 

For en sofa med sjeselong anbefaler vi et teppe som er minst 160/230 dersom du vil ha beina oppå teppet. Men for å ramme inn området med sjeselongen vil et større teppe være perfekt. Med et mindre teppe vil mer av gulvet vises og beina havner ofte ikke på selve teppet.

 

 

HJØRNESOFA

 

Plassér gjerne hele hjørnesofaen oppå et stort teppe, det vil se eksklusivt ut samtidig som det er praktisk. Dersom du ikke finner et teppe som er stort nok så kan du legge to tepper inntil hverandre. Et lurt tips er å teipe de sammen på baksiden. Tepper med litt lugg egner seg best for da ser man ikke skjøten så lett.

 

 

SPISEBORDSGRUPPE

 

For en spisebordgruppe anbefaler vi at stolene står oppå teppet. På den måten blir det enklere når man drar stolene ut og inn mot bordet. At teppet er omtrent 60 cm bredere enn bordet er en god margin for å holde stolene innenfor teppekanten.

 

 

SOVEROM/SENG

 

Det finnes også gode tips til hvordan man kan style soverommet med tepper. F.eks. kan man la teppet gå helt fra veggen og ned mot fotenden av sengen, noe som vil gjøre at rommet virker større. Eller hvis man har riktig god plass, trekke teppet enda lengre ned slik at nattbordene blir stående fritt. Har man litt mindre plass kan også løpere langs sidene sørge for et ublidt møte med vinterkalde gulv.