Du er her  >  Forside  >  Kvalitet & tips  >  Teppetrender

Teppetrender

INNRED MED TEPPER

Bruken av tepper er uten tvil en viktig innredningsdetalj. Med tepper kan du gjøre interiøret mer lunt og personlig. Og det virker samlende. Med lysten til å fornye er tepper et rimelig alternativ til å gi hjemmet den karaktéren du er på jakt etter. Mer mønster, mer farger, store tepper, runde tepper og lag-på-lag er viktige stikkord. 

Ønsket om å ta vare på jorda blir sterkere og vi tenker enda mer på bærekraft og miljø. Det skal være ekte og naurlig. Vi ser derfor at bruken av materialer som ull, lin og skinn fortsetter å øke. Og kvalitet foretrekkes mer og mer fremfor produkter med kort levetid. Vi henter frem ting fra historien, brukskunst og arvede detaljer med "levd liv" gir personlighet til hjemmet.

 

 

FARGER

 

Vi er ferdig med det kalde og nøytrale, nå er det mørkere og lunere farger som gjelder. Skitne nyanser av jordtoner som terracotta, okergult, grønt, burgunder og petrolblått vil vi se mer av. Men også klarere farger, pastellfarger og ikke minst 70-tallets bruntoner er veldig aktuelt. Ønsker du lese mer om bruk av farger kan du gjøre det ved å klikke på Dagny Fargestudio.

 

 

TEPPETIPS - VALG AV RIKTIG GULVTEPPE

 

Det finnes et stort mangfold av tepper både med hensyn til størrelser, kvaliteter, farger, mønster. Heldigvis. Det gjør oss i stand til å finne akkurat det du er på jakt etter. Hvilket teppe du velger, kommer helt an på hvilken stil du har og hvilket uttrykk du ønsker å oppnå. Les mer om våre teppetips ved å trykke HER.

 

 

TEPPETIPS - SOFAGRUPPE

 

For en normal 3-seter sofa anbefaler vi et teppe som er minst 160/230, men det aller beste er nok noe større (avhenger helt av størrelsen på sofagruppen). Sett gjerne sofaen et stykke inn på teppet, delvis for å holde teppet på plass for å unngå «snublekant». Men dersom du har god plass kan det være et godt tips å bruke et stort teppe for å binde sofagruppen sammen.

 

 

TEPPETIPS - SPISEBORDSGRUPPE

 

For en spisebordgruppe anbefaler vi at stolene står oppå teppet. På den måten blir det enklere når man drar stolene ut og inn mot bordet. At teppet er omtrent 60 cm bredere enn bordet er en god margin for å holde stolene innenfor teppekanten.

 

 

TEPPETIPS - SOVEROM/SENG

 

Det finnes også gode tips til hvordan man kan style soverommet med tepper. F.eks. kan man la teppet gå helt fra veggen og ned mot fotenden av sengen, noe som vil gjøre at rommet virker større. Eller hvis man har riktig god plass, trekke teppet enda lengre ned slik at nattbordene blir stående fritt. Har man litt mindre plass kan også løpere langs sidene sørge for et ublidt møte med vinterkalde gulv.