Du er her  >  Forside  >  Kvalitet & tips  >  Teppekategorier

Teppekategorier

HVA BETYR DE ULIKE BETEGNELSENE?

FLOSSTEPPER

Flosstepper er fremdeles en sterk trend og det finnes mange kvaliteter, farger og størrelser å velge blant. Akkurat nå skal det være tepper av høy kvalitet, gjerne naturfarget med kort, tett luv. Men også floss med lengre luv, spreke innslag av farger, mønster og struktur er meget aktuelt. Uansett hvilke krav eller drømmer du måtte ha, finnes det garantert et teppe som passer for deg og hjemmet ditt. Skulle du være ute etter noe mer personlig og eksklusivt, er Lone Original tepper i 100% ren ny norsk ull et godt alternativ.

 

 

FLATVEV

Flatvev er meget lettstelte og praktiske tepper som kan brukes i de fleste rom. Fordeler med kvaliteten på flatvevde tepper er høy slitestyrke, de loer ikke, er allergivennlig og prisgunstig. En annen fordel er også at gulv med avpassede tepper alltid vil ha isolerende egenskaper, og dessuten er den lyddempende virkningen også et pluss. Våre flatvevde tepper kommer både med og uten gummiert bakside, og i mange forskjellige design og størrelser.

 

ACRYL

Acryl er det fiberet som minner mest om ull. Acrylfibrer tåler sollys bedre enn andre tekstilfibrer og acryl blir mye brukt i tepper. Acryltepper finnes i mange spennende fargekombinasjoner og nyanser - både ensfargede og med mønster. Dette er anvendelige tepper som gjør seg godt i alle typer miljøer, både moderne og urbane, men også i tradisjonelle miljøer. Kvalitetsmessig egner de seg godt enten det er til stue, gang, soverom eller barnerom. Våre acryltepper er håndlaget i en acrylkvalitet som ikke loer.

 

 

HEATSET

HEATSET er benevnelsen for et varmebehandlet polypropylenfiber. Dette er et fiber som blir mye brukt i teppeproduksjon på grunn av fiberets mange fordeler: lett å holde rent, garntvinnet holder seg godt, det har ikke så lett for å flise seg og gir i tillegg et mykt og behagelig teppe. I denne kategorien går den mest kjente kvaliteten under benevnelsen millionpunkt. Det vil si: en million tråder pr. kvm. Vi fører både moderne og klassiske design i heatset-kvalitet med et stort utvalg i ulike størrelser.

 

HEATSET TWIST

HEATSET TWIST består av hardtvistet garn, noe som gjør teppet mer slitesterkt. Heatset betyr at denne kvaliteten er varmebehandlet popypropylenfiber. Twist betyr at garnet er tvinnet slik at det fremstår som krøllet, noe som gir et artig og rufsete uttrykk til teppet i tillegg til bedre spenst i garnet. Sammenlignet med millionpunkt er det her benyttet færre tråder pr kvadratmeter, men teppet fremstår som like tett og kraftig grunnet det tykke garnet. På grunn av garnets noe grove uttrykk, er det helst benyttet på mer moderne teppedesign. 

 

 

WILTON

WILTON er den mest brukte vevemetoden i dag, og de mest moderne wiltonmaskinene kan veve opptil 10 farger samtidig. Wilton ull klassifiseres i grupper fra T3 til T6 som indikerer teppets kvalitet, noe som bestemmes av vevetettheten og ullvekten i teppet. ROYAL ANTIQUE er en meget populær wiltonserie med klassiske tepper i 100 % New Zealand ull. Serien inneholder fem ulike design, mange ulike størrelser og fasonger i tillegg til et godt fargeutvalg. I denne serien kan du også få kuttprogram på løpere. Royal Antique er klassifisert som T5, noe som igjen betyr ekstrem god slitasjeevne. 

 

KELIM

KELIM er betegnelsen på tepper som er vevet med mange forskjellige teknikker, og noen er mer arbeidskrevende enn andre. Mesteparten av kelimteppene er flatvevde tepper som lages for hånd hvor veverne bruker billedvevteknikk. Dette kan du oppdage ved små huller i teppet på overgangen mellom mønster- og fargebytte. Kelimtepper er tilbake for fullt og vi følger opp trenden med håndvevde tepper i 100% ull i både renning og innslag. Teppene er vendbare og kommer i flere størrelser og behagelige farger.

 

 

LØPERE

LØPERE er velegnet både i entrè, gang og trapper. Det finnes mange ulike kvaliteter å velge mellom, fra T5 wilton ull til løkke- eller flatvev med sklisikker bakside. Det er ikke alle kvaliteter som egner seg like godt i alle rom. Når det gjelder trapper bør teppet være klassifisert og godkjent for bruk i trapp. Tepper og løpere med sklisikker bakside bør ikke legges på varmekabler, da teppet kan klebe seg fast til gulvet. Våre løpere leveres i bredde 67 og 80 cm og kan kappes og kantes på lengder etter ønske.

 

RYER

Ryer passer overalt enten det er hjemme eller på hytten. Fra gammelt av ble filleryene bare lagt på i helgene, det ble ansett som sløseri å slite på den fine matten til hverdags. Mattene ble også brukt som isolasjon for gulvtrekken, og det var fillehaugen som var grunnlaget for veverskens mønsterkomposisjon og fargevalg. Vårt utvalg består av både trådgarns-ryer i ren bomullstråd og filleryer i resirkulert bomull. I tillegg har vi også ryer i ull og plast. Ryer er også praktisk i og med at de er vendbare og flesteparten kan vaskes på 30°C.

 

 

DØRMATTER

Dørmatter benyttes gjerne både utenfor og innenfor inngangspartiet for å unngå å dra med seg grus og søle videre inn i huset. Vi har derfor dørmatter som dekker alle behov enten matten skal ligge inne ved altandøren eller ute på trappen. Kvaliteter som naturgummi, PVC-matter, kokus og heatset er blant noen av det vi kan tilby. Størrelsene på mattene varierer fra 40x60 til 90x150 cm, og den mest benyttede størrelsen er 45x75 cm. Ønsker du å bli forhandler av våre produkter kan du ta kontakt med oss.

 

Dersom du ønsker å kjøpe noen av våre produkter kan du også kontakte oss slik at vi kan henvise deg til nærmeste forhandler.